Kapelmiddag bij O.L.V. ter Nood

Kapelmiddag bij O.L.V. ter Nood

Zaterdag 14 maart kregen we, in het kader van de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie, de kinderen en ouders uit de parochies Castricum, Heemskerk en Beverwijk op bezoek. In totaal 67 kinderen en 67 ouders.

De kinderen werden welkom geheten door rector Beemster in het Oesdom waar ook het wonderlijke verhaal achter de bedevaartplaats van Onze Lieve Vrouw ter Nood aan hen werd verteld.

Daarna gingen we naar de Kloosterkapel waar de kinderen, aan de hand van de prachige glasinloodramen met daarop het Eucharistisch wonder van de Heilige Juliana de Falconieri,werd uitgelegd, dat de Heilige Communie werkelijk de verborgen Jezus is.

Na de vertelling over de de Verborgen Jezus werd de groep in tweeën gesplitst. Een groep ging de puzzeltocht doen terwijl de andere kinderen de Genadekapel bezichtigden, waar een van de zusters vertelde wat er te zien was.

Vervolgens werd met elkaar een broodje gegeten en besloten we de dag met een kaarsenprocessie naar het Mariabeeld bij de vijver. Al met al een prachtige dag, waarvan iedereen enthousiast huiswaarts keerde.

Kapeldag Castricum Beverwijk Uitgeest 001 Kapeldag Castricum Beverwijk Uitgeest 002 Kapeldag Castricum Beverwijk Uitgeest 006

Kapeldag Castricum Beverwijk Uitgeest 010 Kapeldag Castricum Beverwijk Uitgeest 018

share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.