Ignatiaanse retraite

Ignatiaanse retraite

Van dinsdagavond 17 februari t/m. zaterdagmorgen 21 februari werd in Missionair Centrum ‘Het Julianaklooster’ de z.g. Ignatiaanse retraite georganiseerd. De retraite werd verzorgd door de Zusters van de Heer en de Maagd van Matara, beter bekend als de Blauwe Zusters, die aan het Heiligdom van O.L.V. ter Nood verbonden zijn.

De heilige Ignatius van Loyola was militair. Gewend dus aan het doen van exercities. Na op een dag gewond geraakt te zijn, komt hij tot het inzicht dat zijn leven niet beantwoordt aan Gods plan met hem. Hij bekeert zich en hij schrijft een boek naar aanleiding van zijn ervaringen in het geestelijk leven. Dit boek heet: “De Geestelijke Oefeningen”. Hij geeft in dit boek praktische handreikingen en oefeningen om ons leven letterlijk op orde te brengen: geordend zoals God het wil. Eeuwenlang al hebben ontelbare mensen door het doen van deze Geestelijke Oefeningen hun relatie met God een positieve impuls kunnen geven.

De retraite was in stilte. Naast het volgen van diverse inleidingen was er steeds opnieuw ruim tijd voorzien om in de Kloosterkapel (zie foto) de praktische aanwijzingen voor het geestelijk leven te overwegen om deze in te passen in de eigen levenssituatie. Al met al mooie en vruchtbare dagen voor de retraitanten. Voor info. Voor de retraites: zie www.olvternood.nl (RETRAITES)

001 (2)

share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.