Het komt goed! Expositie van Otto de Bruijne in OLV ter Nood

otto-de-bruijne-openbaring-schilderij-olv-ter-nood-heiloo

Het komt goed!
Expositie Panorama Openbaring door Otto de Bruijne

Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw in Heiloo heeft in de maand november een bijzondere expositie met een kunstwerk van bijna 10 meter van Otto de Bruijne over het Bijbelboek Openbaring. De kunstenaar werkt met kleuren en vormen vol contrasten, boven licht en onder donker. Het hele boek vat Otto de Bruijne samen met de woorden ‘Het komt goed!’.

Otto de Bruijne (1949) schildert op een moderne, symbolische manier de visioenen van de apostel Johannes. Hij noemt het pictogrammen: duidelijke aanwijzingen, zonder exacte tijd, plaats en volgorde. De kleuren en vormen zijn vol contrasten, boven licht en onder donker. Alles loopt uit op drie lichte panelen van een laatste strijd en een nieuw begin.

Otto de Bruijne olv ter nood heiloo
Otto de Bruijne zal in het op het heiligdom twee lezingen houden over zijn werk. Rond de lezingen is er gelegenheid om zijn werken te bekijken in de Bedevaartkapel.
• Zondag 3 november om 14.00 uur (Oesdom)
• Zaterdag 16 november om 15.00 uur (Bedevaartkapel)

De tentoonstelling is elke dag van 3 november t/m 2 december van 9.00 -16.30u te bezichtigen in de Bedevaartkapel (Grote kapel) op het heiligdom. De toegang voor de lezing en expositie is gratis. Aanmelden voor de lezing graag via info@olvternood.nl. Meer info over de expositie: www.ottodebruijne.nl

Otto de Bruijne is theoloog en beeldend kunstenaar. Hij werkte voor de internationale hulporganisatie TEAR in Nederland en Afrika, en was presentator en programmamaker bij de Evangelische Omroep. Hij is bekend als inspirerend spreker en auteur.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is in de zomer 2019 gestart met een vernieuwend programma, zodat een bredere doelgroep wordt bereikt van geintereseerden die op zoek zijn naar meer zelf reflectie en bezinning. Zo zal het komende seizoen onder andere gestart worden met een aantal exposities en het Filosofische Café. In een klein gezelschap, onder leiding van de filosofe Annette van der Elst, komen hedendaagse onderwerpen aan bod. Ethiek en kunst spelen daarbij een belangrijke rol.