Even voorstellen: Pieter Klaver, Fondsenwerving

waterput-genadekapel-olv-ter-nood-heiloo

Fondsenwerving OLV ter Nood Heiloo

pieter-klaver-olv-ter-nood-heiloo Graag stel ik mezelf kort aan u voor. Ik ben Pieter Klaver en ik woon in Haarlem. Al heel wat jaren houd ik me bezig met de fondswerving voor de priesteropleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Zoals u weet is het seminarie nu enkele jaren gevestigd in Heiloo. In deze periode is bij mij het verlangen gegroeid om me ook in te zetten voor de fondswerving van het Heiligdom.

Dit heb ik ook kenbaar gemaakt aan de bisschop. Hij vond dit een goed idee en nu is het dan zover. Ik heb er enorm veel zin in. Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood is gewoon een heel bijzondere plek. Vroeger kwam ik hier al als klein jongetje om misdienaar te zijn bij de jaarlijkse Westfriese Bedevaart. Deze bedevaart bestaat nog steeds. Voor veel mensen is het Heiligdom een plek om tot gebed, rust en bezinning te komen. Maria ontvangt ons met open armen!

Het Heiligdom in Heiloo: een plek voor iedereen

Ook mensen die niet zo vertrouwd zijn het katholieke geloof, ervaren het Heiligdom dikwijls als een plaats van genade waar je vrede kunt ervaren. We mogen dankbaar zijn dat we zo’n mooie plaats hebben hier in Nederland. Als Kerk staan we voor een grote en mooie uitdaging, het evangelie verkondigen en uitdragen in deze tijd waarin zoveel mensen op zoek zijn. Ik denk dat het Heiligdom hier een belangrijke rol in kan spelen. Ons geloof is nooit helemaal in woorden te vatten, maar als je op het Heiligdom komt en je je hart ervoor openstelt, dan raakt de hemel je als het ware aan. Dan zijn woorden niet nodig.

Wie weet treffen wij elkaar op de komende Vriendendag op zondag 31 maart 2019.

Ik zie er naar uit om u persoonlijk de hand te schudden. Tot dan!

Pieter Klaver

share