Noveengebed Coronavirus

corona-olv-ter-nood

Nu ook in ons land de onrust rondom het Coronavirus toeneemt en er strengere maatregelen moeten worden genomen, die ook de openbare kerkelijke activiteiten stilleggen, willen wij juist in deze tijd alle gelovigen oproepen om zich te verenigen in het gebed.

Noveen OLV Ter Nood

Al sinds de 13e eeuw komen de gelovigen uit heel ons land naar Onze Lieve Vrouw Ter Nood om haar voorspraak te vragen in al hun noden. Het bekendste wonder wat zij heeft verricht is de redding van de veepest op 8 december 1713, maar tot in onze tijd heeft zij de gebeden van haar kinderen verhoord en onder andere vele genezingen verricht. Daarom willen wij gezamenlijk een noveen tot haar bidden, waaraan iedereen vanuit zijn/haar huis mee kan doen. De noveen zal bestaan uit het volgende:

1. Elke dag de H. Rozenkrans bidden en daarna het onderstaande gebed

2. Gedurende de tijd van de noveen een kaars branden bij het Mariabeeld (of afbeelding) bij u thuis

De noveen zal worden gehouden van 16-24 maart, om te eindigen op de vooravond van het Hoogfeest van Maria Boodschap.

Klik hier voor het noveengebed. Klik hier voor een poster om de noveen te verspreiden.

Degenen die in deze tijd ook hun geloof willen verdiepen, kunnen elke dag een tekst over Onze Lieve Vrouw ter Nood overwegen. Hiervoor is een folder, die u hier kunt downloaden (om af te drukken gewoon dubbelzijdig printen). Al het materiaal is eenvoudig thuis op A4-formaat af te drukken.

Hier kunt u mee bidden met de opening van het noveen in het Heiligdom OLV ter Nood

Wij geloven dat God in staat is uit al het kwaad iets goeds te brengen. Daarom hopen we dat deze tijd van onzekerheid ook vruchten zal brengen van bekering en van een vernieuwd vertrouwen op onze Hemelse Vader. Door middel van deze noveen willen wij ook, juist nu vele kerkelijke activiteiten worden afgelast, de onderlinge verbondenheid in het gebed vergroten.

Voor een uitleg hierover van Vader Johannes Van Voorst:

https://youtu.be/RXltHzHe7iw

 

Angelusgebed met de Paus

U kunt u aansluiten bij het dagelijkse gebed van de Paus door het Angelus met hem mee te bidden, gevolgd door de litanieën van Maria. Daarvoor kunt u hier een handige folder downloaden.

Zondagsmis volgen

Voor God bestaat er geen afstand! Daarom is het heel goed mogelijk om op een afstand, via een livestream, de H. Mis mee te vieren. Hieronder een overzicht met een aantal live Missen:

Bron afbeelding – archden.org