Coronaproof programmering op het Heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood

olv-ter-nood-heiloo-agenda-bedevaart-kapel

Het Heiligdom Diocesaan Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo programmeert dit voorjaar activiteiten waar bezoekers veilig aan kunnen deelnemen.

Dat betekent activiteiten in de buitenlucht waar voldoende afstand gehouden kan worden. En digitale activiteiten die de deelnemers digitaal kunnen volgen via het YouTube kanaal van het Heiligdom.

Lezing Mirakel van Amsterdam

Het eucharistisch wonder Het Mirakel van Amsterdam in 1345 zorgde voor de ontwikkeling van Amsterdam als belangrijk bedevaartcentrum. Ter herdenking van het wonder wordt elk jaar een stille tocht gehouden in de oude binnenstad van Amsterdam. Hoe is de nachtelijke processie ontstaan? Voorzitter van het Gezelschap van de Stille Omgang Jeroen Brenninkmeijer geeft een digitale lezing over het Mirakel van Amsterdam vanuit het Heiligdom.

Zondag 21 maart, vanaf 12.00 uur beschikbaar op het YouTubekanaal van het Onze Lieve Vrouw Ter Nood.
Duur: 45 minuten.
Deelname is gratis, donatie is welkom.

Meditaties kruiswegstaties

Via een wandelroute kunt u rond Pasen de kruisweg op het Heiligdom op een bijzondere wijze beleven. De veertien kruiswegstaties van Jan Stuyt zijn voorzien van speciale lichtjes en aansprekende meditaties. De meditaties over de kruisweg nemen de luisteraar mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Christus. Door het scannen van de QR-codes bij de staties kunt u de meditaties direct beluisteren.

Vanaf 22 maart 2021. Dagelijks van 09.00 – 19.30 uur.
Duur: 40 minuten.
Start: Kruiswegstatie 1 tegenover de ingang bij de Bedevaartkapel, parkeren aan de Kapellaan
Deelname is gratis, donatie is welkom.

Paasconcert ‘Meditaties rond het lijden en verlossen’ door het Russisch-Nederlands sextet

Een digitaal Paasconcert vanuit de Genadekapel, de Bedevaartkapel en de Kloosterkapel met inspirerende inleidingen van bisschop Jan Hendriks.

Musici: Irina Plyassova, Elena Bazhenova, Thomas Vets, Theo Griekspoor, Igor Iofe en Ronald Willemsen.

Concert met hoogtepunten uit mooiste passie werken van o.a. Bach, Händel, Pergolesi, Tchaikovski, Stainer, Rosso, Hilarion, Vedel, Kedrov, Tsjesnokov en van Beethoven uitgevoerd door professionele musici.

Goede Vrijdag, 2 April vanaf 20.00 uur beschikbaar op het YouTubekanaal van het Onze Lieve Vrouw Ter Nood.
Duur: 70 minuten.
Deelname is gratis, donatie is welkom.