Beleef het Kerstverhaal

statie-11-de-herdertjes-olv-ter-nood-heiloo

Van Nazareth tot Bethlehem. Met Maria en Jozef op weg …

In deze moeilijke, donkere tijden, brengt het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood een klein lichtpuntje door een bijzondere wandeltocht aan te bieden langs de sfeervol verlichte staties van het park. Speciaal voor Kerstmis zijn er, in de kruiswegstaties, kunstzinnige afbeeldingen gemaakt die verwijzen naar de barre tocht die de hoogzwangere Maria meer dan 2000 jaar geleden maakte met haar man, Jozef. Samen met een ezeltje gingen zij te voet van Nazareth naar de geboorteplaats van Jozef, Bethlehem. Zoals iedereen weet werd in Bethlehem, in een stal, Jezus geboren.

De wandeltocht is interactief en er is een speciale versie voor kinderen. Via uw mobiele telefoon kunt u, via QR-Codes bij de diverse staties inloggen op een gedeelte van het kerstverhaal, ook voorgelezen door en voor kinderen. De tocht leidt u over het donkere heiligdom, waarbij de route met gebruik van speciale lichtjes wordt aangegeven.

Kunt u niet komen? Klik hier om online het Kerstverhaal te beleven. 

Datum:
16 december tot en met 6 januari 2021

Tijd:
Dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur.

Vertrek:
Kruisweg statie 1 tegenover de ingang van de Bedevaartkapel op het Heiligdom.

In de Bedevaartkapel ligt ook een boekje met het volledige verhaal, alle afbeeldingen en plattegrond voor u klaar.

Parkeren:
Op het parkeerterrein aan de Kapellaan in Heiloo is voldoende plek.

Ook voor de wandeling geldt: houd de coronaregels in acht en houdt afstand. In verband met de lockdown-maatregelen maximale groepsgrootte van 2 of de grootte van uw huisgezin.

Tot ziens op ons Heiligdom!