Basisschool De Brug uit Akersloot

Basisschool De Brug uit Akersloot

Schoolklas 8a van basisschool De Brug uit Akersloot doet Antipestproject ‘Je bent een parel’

Donderdag 5 februari mocht Onze Lieve Vrouw ter Nood zich verheugen in een bezoek van een schoolklas met kinderen van basisschool de Brug uit  Akersloot, groep 8a. Aangekomen in het Julianaklooster werd eerst even ‘gecheckt’ of de kinderen wel enthousiast waren. Hiervoor werd de ‘decibel-juicht-test’ gedaan. Nadat de rector had afgeteld werd het enthousiasme van de kinderen afgemeten aan het aantal decibels dat ze voorbrachten met hun gejuich. Na een voorzichtig begin, en nadat ook de handen en de voeten, én ook de juf meejuichte, gaf de jury, zuster Santa,  haar eindoordeel: ‘dolenthousiast’. Daarna vertelde zuster Santa het verhaal over de bedevaartplaats en werd de kracht van het water uit ‘Het Putje’ nog eens verduidelijkt met wonderlijke voorvallen die zich in recent verleden hadden voorgedaan.

Antipestprogramma

Vervolgens vertelde de rector het aangrijpende verhaal ‘Margot wordt gepest’. Het verhaal vormde de insteek voor de dag. Aansluitend werd met moeder overste, zuster Iuxta, het bibliodrama van de blinde Bartimeus, gespeeld. De kinderen werd geleerd dat de hoewel Bartimeus, door volgelingen van Jezus werd buitengesloten, juist hij door Jezus werd uitgenodigd om bij Hem te komen. Na het bibliodrama gingen de kinderen in deelgroepjes uiteen om met een van de zusters na te denken over wat echt niet kan, pesten.

Ontspanning

Omdat het heerlijk weer was, en omdat er sneeuw lag, werd met de kinderen een sneeuwballengevecht georganiseerd. Na de middagboterham werd gekeken naar een mooie film over de schepping van onze wereld en de schepping van de mens. Zuster Iuxta legde uit, dat ieder mens door God is gewild en gekend, dat we broeders en zusters zijn van elkaar, én dat wat anderen ook vinden en denken en zeggen over ons, ieder mens een parel is in Gods hand. Dit werd voor de kinderen ook zichtbaar gemaakt in het knutselwerkje dat ze maakten en mee naar huis mochten nemen.

Bidden en waterputten

De dag werd afgesloten in de Genadekapel. De rector gaf uitleg wat er allemaal te zien was. Vervolgens kregen de kinderen een kaartje waarop ze een intentie konden schrijven: het mandje werd bij het beeld van Maria geplaatst en met de zusters, de juf en de kinderen werden de intenties door met een Wees Gegroet Maria aan Maria toevertrouwd. Tot besluit was er nog wat tijd om water te putten en daarna keerde de kinderen met hun juf, op hun fietsen terug naar Akersloot.

Groep 8a De Brug 008

Groep 8a De Brug 001 Groep 8a De Brug 002 Groep 8a De Brug 003

Groep 8a De Brug 005 Groep 8a De Brug 006 Groep 8a De Brug 009

share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.