Alpha Cursus Online

alpha-cursus-online

Op maandagavond 11 mei begint het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood met een online Alpha cursus. Misschien heb je altijd al gedacht: ik zou wel wat meer van het christelijk/katholiek geloof willen weten. Vanwege de grootte interesse u kunt toch aanmelden voor de volgende donderdag 21 mei 19.30 uur tot 21 uur.

De Alpha cursus bestaat uit ongeveer 10 interactieve bijeenkomsten* waarin je open kunt praten over de basis van het geloof. De cursus is gratis, gezellig en inspirerend.

Normaal begint een Alpha met een gezellige maaltijd, dat gaat nu helaas niet. We beginnen nu elke avond met elkaar eerst even wat te ontmoeten via Zoom (je ontvangt van ons inloggegevens om te kunnen deelnemen). Dan volgt er een filmpje over het geloof: Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Hoe lees je de Bijbel? Etc.

Vervolgens zullen we hier via Zoom in een groepje van ca. 6-8 personen over uitwisselen.

Bij Alpha kan iedereen op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het enige dat je nodig hebt is een computerlaptop of tablet waarmee je op internet kan. Elke avond is van 19.30 tot ca. 21:00 uur.

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland zijn dat er inmiddels ruim 280.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. En nu dus ook online!

Geef jezelf op via jcjdewit@gmail.com of bel met rector Jeroen 06-40125490

Je zult er zeker geen spijt van hebben.

* We hebben nu 7 maandagavonden gepland van 11 mei tot eind juni. Mocht deze groep te groot worden dan zullen we ook een groep op de donderdagavond beginnen.

 

alpha-cursus-ik-ontdek

 

Voor meer info over Alpha zie ook:

Alpha Nederland

Katholiek Alpha Centrum

Alpha International (Engels)