Laden Evenementen

Workshop Bible Journaling

Een dag vol bible journaling in een bijzondere omgeving inclusief uitgebreide lunch. Elkaar ontmoeten in een gezellige sfeer en samen genieten van het creatief bezig zijn rondom de bijbel.

Wat is bible journaling?

Dat lees je hier op onze website www.biblejournaling.nl.

In samenwerking met ons Heiligdom organiseert ‘By Kris’ een bible journaling workshop. In het voormalige Julianaklooster, een unieke locatie, gaan we zaterdag 30 april 2022) met elkaar aan de slag rondom het thema ‘dankbaarheid’. Dat doen we door te werken met allerlei creatief materiaal zoals sjablonen, vellum inserts*, knipsels, aquarelpotloden, fineliner, stempels, watercolor, tape, stickers etc. Je werkt in je eigen bijbel,** verder zijn alle materialen inbegrepen.

Deze workshop is geschikt voor beginners, meer ervaren bible journalers zijn ook van harte welkom. Jullie kunnen de verwerkingen een eigen draai geven en volop gebruik maken van de aanwezige extra materialen. Je kunt tijdens het bestelproces aangeven hoeveel ervaring je hebt.

* een los, semi-transparant vel waarop je zelf kunt tekenen en schrijven en een speciaal voor deze workshop gemaakt bedrukt vellum vel met een illustratie en tekst. Je voegt inserts toe aan je bijbel door middel van dubbelzijdig tape. 

** We werken meestal in bijbels met extra schrijf- en tekenruimte. Heb je die niet, dan kun je die bestellen via deze link. We nemen hem dan voor je mee. Werken in een gewone bijbel of een schetsboek kan ook.

De workshop wordt gehouden in het gastenhuis Onze Lieve Vrouw Ter Nood (Julianaklooster) in Heiloo. We beginnen om 10:15 en ronden de dag rond 15:00 af.

De leiding is in handen van Kris Bossenbroek.

Programma

 • 10:15 welkom, de koffie en thee staan klaar
 • 10:30 start van de workshop
 • 12:30 uitgebreide lunch met soep, broodjes, warme snack en kleine salade. Na de lunch kun je even een luchtje scheppen.
 • Rond 13:30 gaan we weer verder met het tweede deel van de workshop. We gaan een ondergrond in je bijbel maken met watercolor waarop we de tekst schrijven of stempelen en afmaken met tape en tabjes.
 • Rond 15:00 ronden we de workshop af met een laatste kopje koffie of thee en vergeet ook niet even bij elkaar te kijken!
 • Om 15.00 – 16.00 uur is de aanbidding in de Bedevaartkapel
 • Maximaal 30 deelnemers.

Kosten workshop: €65,- per persoon. Dit is inclusief: goodiebox met materialen die voor workshops nodig zijn, zie onder.

Inbegrepen

 • alle deelnemers krijgen een goodiebox met de materialen die ze voor de workshop nodig hebben en extra’s. Inclusief: lijmstick, rolletje dubbelzijdig tape, groot sjabloon, micron fineliner, set met vellum, watercolorkaart met 6 dotjes Van Gogh watercolor, penseel en…?
 • koffie, thee en wat lekkers
 • uitgebreide lunch
 • Gebruik maken van materialen en gereedschappen zoals scharen, knipsels, knipvellen, papier, stansen, stencils, stempels etc.

Deelnemers brengen hun eigen Bijbel mee. Bij voorkeur werkt de deelnemer in een Bijbel met extra schrijf- en tekenruimte (verkrijgbaar op de webshop van www.biblejournaling.nl) of anders in een normale Bijbel en/of schetsboek.

Extra optie: blijven eten en slapen

Het klooster biedt de mogelijkheid om ‘s avonds te dineren. Plak er dan meteen gezellig een overnachting aan vast! By Kris heeft na de workshop geen programma meer.

 • Avondmaaltijd na de workshop (3 gangen plus twee drankjes) €28,00 p.p.
 • Overnachting (full-pension: avondmaaltijd 3 gangen plus twee drankjes, overnachting, ontbijt): €75,00 p.p.
 • Heilige Mis op zondag: 09.00 uur (08.30 uur Rozenkransgebed) in de Genadekapel, 10.30 uur in de Bedevaartkapel en om 16.00 uur in de Bedevaartkapel.

Maaltijd en overnachting dienen de deelnemers apart te boeken en betalen, direct via info@olvternood.nl of +31-(0)72-5051288 met vermelding van deelname van de workshop Bible journaling.

Tot ziens in Heiloo!

De voorbeelden op de foto’s en het YouTube filmpje zijn ter inspiratie. Wat we op de dag gaan maken zal er weer anders uit zien.

Date

30 april

Time

10:00 - 15:00
Event Tags

Delen