Tienerjongens: Sint Joris groep

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Sint Joris tieners jongens catechese geloof verdieping Onze Lieve Vrouw ter Nood

Tienerjongens: Sint Joris groep

Sint Joris is een naam die bij mij heel wat stoere bijklanken heeft in de beste zin van het woord. Als je zijn verhaal kent, een dame en stad gered van een draak waarbij hij de Naam van Christus aanriep en zijn leven gegeven in de marteldood uit liefde voor Christus, dan zie je dat hij echt moedig moet zijn geweest!

En voor jongens die in onze tijd en maatschappij is vaak ook aardig wat moed nodig om te leven als christen en katholiek, om Jezus echt na te volgen. Misschien hoeven we geen draken te verdrijven, maar je snapt toch wat ik bedoel. En daarom hebben we op het heiligdom een groep onder de bescherming van Sint Joris waarmee we tienerjongens (11-17 jaar) willen helpen om nog meer toegerust te worden in het geloof. Niet zozeer kennismaking met het geloof en Christus, maar een verdere verdieping, nog meer worden toegerust, zodat ze nog steviger in hun schoenen komen staan.

We komen 1 keer per maand bij elkaar en eten eerst samen met de zusters goede pizza, waarna jullie catechese krijgen door ondergetekende over verschillende onderwerpen. Jullie worden geholpen om de Bijbel beter te begrijpen, de Sacramenten, de Leer van de Kerk en heel belangrijk: ook krijg je mee hoe dat alles in hun dagelijkse leven een vaste plek kan krijgen, zodat je kan groeien als katholieke jongeman. Aan het einde van de avond doen we ook altijd nog een goed spel, waarin jullie natuurlijk worden uitgedaagd en dat helpt in de karakterontwikkeling en de onderlinge vriendschap.

Elke maand een dinsdag 18-20.30 uur in het Julianaklooster voor jongens van 11-17 jaar. Neem contact op met de zusters (zusters@olvternood.nl) en je kan zo aanschuiven!

Date

7 november 2017

Time

18:00 - 20:30

Location

Gastenhuis
Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland

Organisatoren

Heiligdom OLV ter Nood
Blauwe Zusters

Share this Event