Laden Evenementen

10-12 maart 2023 Stilteweekend retraite: ‘Uit liefde is God Barmhartig’

In het weekend is het Julianaklooster een plek van stilte, er heerst een vredige sereniteit, en het bedevaartpark is een oase met de Mariabron om onze dorst naar verdieping en herbronning te komen lessen.

Op vrijdagavond is na de avondmaaltijd het begin van het stilteweekend. De begeleider van dit weekend, priester Anton Overmars geeft een inleiding aan de hand van de psalmen welke ons zullen helpen en leiden om in stilte te komen. Deze avond is er gelegenheid om in gebed te zijn bij de Heer zelf, als we deel hebben aan de uitstelling van het heilig sacrament om zo heel dicht bij de Heer te zijn.

De gehele zaterdag zijn we in volkomen stilte. De tijd tussen de gebedstijden en de eucharistieviering en de maaltijden, is voor ieder ter eigen invulling het bedevaartpark nodigt uit, de Genadekapel is de gehele dag toegankelijk, de Kloosterkapel is dag en nacht open, de Mariabron geeft dag en nacht water, de duinen en het strand zijn op reisafstand. Kortom alle mogelijkheden om tot stilte, herbronning en verdieping te komen.

Op zondagmorgen na het ochtendgebed vieren we de eucharistie in de Bedevaartkapel samen met de vaste kerkgangers. Na het middagmaal komen we weer als retraitegroep samen, we verbreken de stilte en wisselen onze ervaringen uit. Tot slot besluiten wij dit stilteweekend met een “tot weer ziens”.

Gedurende het gehele weekend is de retraiteleider,  priester Anton Overmars, beschikbaar voor persoonlijke gesprekken en begeleiding.

Start

10 maart 2023om15:00

End

12 maart 2023om15:00

Kosten

€240
Tags

Locatie

Gastenhuis
Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland

Organisator

Pr. Anton Overmars

Delen