HOOGFEEST CHRISTUS, KONING VAN HET HEELAL 22 NOV 2020

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Evenement weergaven navigatie

november 2020

07november
Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
heilige-willibrord-olv-ter-nood-heiloo

Hoogfeest van de Heilige Willibrord

Wij vieren en gedenken de Heilige Willibrordus 7 november 2020 11.30 uur Rozenkransgebed in de Bedevaartkapel. 12:00 uur Eucharistieviering in de Bedevaartkapel. 14:00 – 15:30 uur Biechtgelegenheid Bedevaartkapel 15:00 – 16:00 uur Eucharistische aanbidding Bedevaartkapel 17:45 – 18:00 uur vespers voor de nationale Roepingenweek 1-7 nov.

Find out more »
12november
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
sint-joris-en-de-draak-olv-ter-nood-heiloo

TIENERJONGENS: SINT JORIS GROEP 12 NOVEMBER 2020

Tiener-jongensgroep St. Joris Gastenhuis 18:00 – 20:30u. Eerst pizza-eten en dan jongerencatechese door rector de Wit. Een groep onder de bescherming van Sint Joris waarmee we tienerjongens (11-17 jaar) willen helpen om nog meer toegerust te worden in het geloof. Niet zozeer kennismaking met het geloof en Christus, maar een verdere verdieping, nog meer worden toegerust, zodat ze nog steviger in hun schoenen komen staan. Elke twee weken een woensdagavond 18.00 – 20.30 uur in het Gasten Huis (voormalige Julianaklooster) voor jongens van 11-17 jaar. Info en aanmelding: e-mail: zusters@olvternood.nl telefoon: 0727370085 of via onderstaande formulier Andere data in 2020 23 september, 6 en 20 oktober, 4 en 12 november, 1 en 15 december Andere data in 2021 6 en 20 januari, 3 en 17 februari, 3, 17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni Tienerjongens: Sint Joris groep

Find out more »
12november
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
filmavond-olv-ter-nood

Filmavond 12 november 2020: The devil and father Amorth

Filmavonden Dit najaar zullen er, in het Gastenhuis, drie filmavonden worden georganiseerd rond Bijbelse- en maatschappelijke thema’s. De avonden staan gepland op donderdag: 15 oktober Vertoond wordt de film ‘Unplanned’ uit 2019 over het waargebeurde verhaal van een abortusarts die door een speling van het lot, pro-life activiste werd. Kijkwijzer: 16 12 november De documentaire ‘The devil and father Amorth’, over de exorcist van het Vaticaan, padre Gabriele Amorth. Deze film is geregisseerd door Willam Friedkin, die indertijd ook de film ‘The Exorcist’ geregisseerd heeft. Kijkwijzer: 16 10 december De film ‘Nativity Story’, in aanloop naar Kerst, een film over de geboorte van Jezus. Kijkwijzer: 6 De avonden vangen aan om 19.30 en worden begeleid door een priester met kennis van het onderwerp van de avond zodat er ruimte is om de film gezamenlijk na te bespreken en om vragen te stellen. Voor de filmavonden vragen wij een bijdrage van € 10,00 per persoon per avond. Er wordt gezorgd voor koffie/ thee en een drankje met een versnapering. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met daarin het rekeningnummer waarop u het bedrag kunt overboeken. U kunt zich voor de filmavonden aanmelden via mariska@olvternood.nl onder vermelding van uw naam, adresgegevens en het aantal personen. In verband met de coronamaatregelen zijn er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar en worden de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst behandeld. Voor meer informatie of vragen neem contact het secretariaat: Tel: 072-5051288

Find out more »
13november
Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
Heilige Domenico Savio - kinderclub Onze Lieve Vrouw ter Nood

Kinderclub H. Dominic Savio 13 november 2020

Deze kinderclub is bedoeld als catechese voor kinderen in de periode tussen hun Eerste H. Communie en Vormsel (het geeft niet als ze hun communie nog niet hebben gedaan). Naast dat we dus zeker tijd zullen hebben voor spel en gezelligheid gaat het in de eerste plaats om de catechese. Er zullen verschillende onderwerpen aan bod komen naast het herhalen en verdiepen van de catechese van de Eerste Heilige Communie zoals de devotie tot het Heilig Hart, Maria, heiligenlevens, zoals Domenico Savio, de heiligepatroon van ons catecheseclub, etc. Een vrijdag elke twee weken van 15:30 tot 17:30 in het Gastenhuis van OLV ter Nood Andere data 2020: sept 11 en 25, okt 9 en 23, nov 13 en 27, dec 11, en in 2021: jan 22, febr 12, maart 12 en 26, apr 23, mei 14 en 28, jun 11 en 25 Je bent van harte welkom! Graag aanmelden via onderstaand formulier:

Find out more »
13november
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
meet-and-greet

JONGEREN: MEET & GREET THE LORD 13 NOVEMBER 2020

Elke 2e vrijdag van de maand voor jongeren van 16 tot 30 jaar. “Zie ik ben met u, alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld.” (Mt 28, 20b) De Eucharistische Aanbidding is een van de manieren waarop Jezus ons uitnodigt Hem te ontmoeten. “Realiseer je wel dat Jezus dáár in het tabernakel er uitdrukkelijk is voor jou, voor jou alleen. Hij brandt van verlangen om in je hart te komen.” (H. Thérèse van Lisieux). Iedere 2e vrijdag van de maand willen we ingaan op deze uitnodiging van Jezus. We willen God aanbidden en stil worden om naar Hem te luisteren. Programma: 19:00 – 20:00 inloop 20:00 – 20:30 inleiding (teaching) 20:30 – 21:30 aanbidding met muziek en gelegenheid voor biecht 21:30 – 22:30 nazitten en praten op jongerenzolder Omdat het heiligdom niet vlak bij een station ligt, is er voor jou speciaal een pendeldienst geregeld. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan even een mailtje naar aglwmmastenbroek@gmail.com Heb je een vraag? Angela Mastenbroek E-mail: aglwmmastenbroek@gmail.com Telefoon: 06-39677769

Find out more »
15november
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
onze-lieve-vrouw-ter-nood-tiener-kamp

Familiedagen OLV ter Nood 15 november 2020

Het heiligdom OLV ter Nood organiseert één keer per maand een Familiedag voor gezinnen. Wat betekent vandaag katholiek-zijn voor een gezin? Soms ervaren we de behoefte om even een tussenstop te maken en weer wat bij te komen. Daarvoor zijn juist De familiedagen. Gezelligheid en bezinning met andere gezinnen en families, geen zorg over de kinderen die een eigen fijne tijd hebben en geen zorg over de warme maaltijd want zelfs die staat voor u klaar. Aanvang en programma 13.30 Gezellige inloop, koffie, thee, limonade 14.00 Leuk familiespel 14.30 Catechese in leeftijdsgroepen / oppas 15.30 Lopen naar de Bedevaartkapel 16:00 H. Mis in de Bedevaartkapel 17.00 Processie 17.30 Warme maaltijd in het Julianaklooster Inhoud Er is afwisselend, een gezamenlijke programma en een afzonderlijke programma/catechese voor leeftijdscategorie Wilt u zich opgeven? stuur een e-mail naar familiedagen@olvternood.nl We hopen van harte u te mogen verwelkomen! Team familiedagen PS: Kent u een gezin die geïnformeerd wil worden over de gezinsdagen? Geef het door!

Find out more »
€150
16november
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
de-beste-wensen

Advent in Zicht Retraite

Maandag 16 november 10 uur t/m woensdag 18 november 16 uur 2020 Voordat de veertigdaagse vastentijd begint staan we stil wat deze tijd voor ons betekent. Wat brengt de vastentijd ons om ons te kunnen voorbereiden op Pasen en hoe kan je inhoud gaan geven aan deze zo belangarijke en mooie tijd. Voor kerstmis bereiden wij ons dijkwijls anders voor. Wie nodig ik uit voor Kerstmis en wat gaan we eten en hoeveel kestkaarten heb ik dit jaar nodig etc.. Op 29 november begin de Advent weer, een tijd van voorbereiding op de komst van het Licht der Wereld in de wereld, de geboorte van onze Heer en Verlosser Jezus Christus.  Hoe kan ik mij voorbereiden op de Advent en daarmee op Kerstmis? Wat kunnen mij voornemens zijn om mijn hart en ziel voor te bereiden op het feest van de geboorte van onze heiland Jezus Christus? We vieren de eucharistie en sluiten ons voor het ochtendgebed en de vespers aan bij de gebedstijden van de seminaristen in de kloosterkapel. In de avond kijken we een film of er is stille aanbidding. Deze retraite is vooral in rust en gedeeltelijk in stilte, maar de maaltijden zijn ook een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Voor iedere deelnemer bestaat tijdens deze retraite, de mogelijkheid tot een gesprek met de retraiteleider, de priester Anton Overmars.

Find out more »
€25
19november
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
Zondag-van-goddelijke-barmhartigheid-olvternood

Gebeds- en Bezinningsdag OLV ter Nood: Misericordia et misera

Paus Franciscus heeft de 33e zondag van het kerkelijk jaar uitgeroepen tot een voorbereidende dag  van de armen op het hoogfeest van Christus Koning wat wij aanstaande zondag vieren. Bij gelegenheid van de afsluiting van het heilig jaar van de Goddelijke Barmhartigheid schreef de paus de apostolische brief Misericordia et Misera. Bij deze bezinningsdag blikken we terug op het heilig jaar van de Goddelijke Barmhartigheid aan de hand van passages uit de brief en wat dit jaar veranderd heeft in ons gelovig leven. Op het diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood bieden wij u een maandelijkse gebeds- en bezinningsdag aan op donderdagen. Een moment om op adem te komen en rust en stilte op u te laten in en doorwerken. Een dag van gebed en inleiding, met onder andere de heilige Mis en aanbidding van het heilig Sacrament en gelegenheid tot een persoonlijk gesprek en het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening, de biecht. De dagen worden geleid en verzorgt door pastoor Anton Overmars, priester van het Heiligdom. Om aan deze dag of dagen te kunnen deelnemen dient u zich aan te melden. Wij vragen een vergoeding inclusief de maaltijd van € 25,00. Als dit voor u bezwaarlijk is betaal dan naar draagkracht. Kunt u meer bijdragen graag. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@olvternood.nl of telefonisch 072-5051288.

Find out more »
20november
Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
zalige-chiara-luce-badano-olv-ter-nood

Tiener-meisjes: de meidengroep van zalige Chiara Luce Badano 20 november 2020

Elke twee weken op een vrijdag in het gastenhuis. Van 17:00 tot 21:00 Zet het alvast op je agenda! Om de week zullen we bij elkaar komen voor pizza, verdieping en veel gezelligheid. We beginnen door ons om een uur of vijf ’s avonds aan te sluiten bij de Aanbidding in de Genadekapel. Na gezamenlijk de Vespers te hebben gebeden, zullen we met de zusters bij elkaar komen voor een avond met pizza, goede gesprekken, spelletjes, verhalen… Om 21.00 moet iedereen helaas alweer vertrekken en zien we elkaar weer over twee weken Onze patrones de zalige Chiara Badano De zalige Chiara Luce Badano (1971-1990) leert ons om in het dagelijks leven vol vriendinnen, school en sport een getuigenis te geven van het leven met God. Ze was een normaal meisje, bleef zitten in de eerste klas, hield van tennis en zwemmen… En van Jezus. Op school werd ze daar soms mee gepest, maar daar liet ze zich niet door uit het veld slaan. Langzaamaan begon ze haar klasgenoten te winnen door de vreugde die ze uitstraalde. Zij stierf op 19-jarige leeftijd aan botkanker, maar liet een onvergetelijke herinnering achter bij iedereen die haar heeft gekend. Als zij het kan, dan kunnen wij het ook! Kent u meiden tussen de 12-16 jaar die graag met ons mee zouden doen? Dan horen wij het graag! Info en aanmelding: zusters@olvternood.nl of 0727370085 Andere data: 2020: September 4, 18  oktober 2, november 6 en 20, december 4 en 18 2021: februari 5 en 19, maart 5, april 16, mei 21 en juni 4 en 18

Find out more »
22november
Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
christus-koning-pomnik-chrystusa-krola-olv-ter-nood-heiloo

HOOGFEEST CHRISTUS, KONING VAN HET HEELAL 22 NOV 2020

Het feest werd in 1925 ingesteld door paus Pius XI naar aanleiding van de 1600-jarige viering van het Concilie van Nicaea om tegen het laïcisme en atheïsme nadruk te leggen op de allesomvattende betekenis van het koningschap van Christus over de mens en de wereld. Pius XI wijdde de encycliek Quas Primas aan dit feest dat telkens het kerkelijk jaar afsluit. Christus Koning is een van de vele verschillende titels van Jezus Christus. Vieringen 09:00 uur Heilige mis in de Genadekapel 10:30 uur Heilige mis in de Bedevaartkapel 16:00 uur Heilige mis in de Bedevaartkapel Aanmelden om de heilige mis te vieren is noodzakelijk Biechtgelegenheid 14:00 – 15:30 in de Bedevaartkapel (dagelijks)   Aanbidding van het Heilige Sacrament 15:00 - 16:00 uur in de Bedevaartkapel (dagelijks)

Find out more »
+ Exporteer Evenementen