Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming 15 augustus 2019

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

juli 2019

07juli

Liturgisch Muziekfestival Heiloo: Baltische Staten en Rusland

Balsem voor de ziel. Muziek als desem voor troost, bemoediging en hoop. Deze dag staat in het teken van prachtig uitgevoerde composities, die de religieuze emoties en gevoelens van het volk in tijden van onderdrukking weerspiegelen. Kaartjes zijn te bestellen via www.liturgischmuziekfestival.nl Vanaf 16.00 uur is het terrein vrij toegankelijk voor de H.Mis en de processie. De Genadekapel is de hele dag toegankelijk, zonder kaartjes.

Find out more »
07juli
Genadekapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
gezongen-gregoriaanse-vespers-olvternood-heiloo

Gezongen Gregoriaanse Vespers juli 2019

Gezongen Gregoriaanse Vespers: elke 1e Zondag van de maand om 16.00 uur door het Schola Cantorum Kennemerland in de Genadekapel.

Find out more »
breakout-tienerkamp-2019-heiloo-olvternood

Tienerkamp BreakOut 2019 – Available

13 juli - 17 juli
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
+ Google Maps

Druk, druk, druk. Kun jij nog een gaatje vinden voor het fantastische tienerkamp BreakOut?! Het lijkt soms alsof jouw leven een aaneenschakeling van activiteiten is. Ben je beschikbaar voor jouw vrienden, familie en God? Ben jij Available? Er zijn vaak veel verschillende toffe activiteiten te doen, maar soms is het zoveel dat je moet kiezen. Alles is ook nog eens super leuk en daardoor lijkt het soms wel alsof jouw mindere momenten er niet mogen zijn. Tijdens het tienerkamp BreakOut aankomende zomer kijken we naar Maria. Zij stelde zich voor God beschikbaar om moeder te worden van Jezus. Ze leert ons hoe je available kunt zijn, bang mag zijn en mag vertrouwen op God. Ontdek samen met leeftijdsgenoten in een week vol sport, spel, gebed en creativiteit wie God voor jou kan zijn! Waar: Juliana Klooster Heiloo Wie: 12 t/m 15 jaar Wanneer: 13 t/m 17 juli Prijs: €85 Meld je aan via deze link: Aanmelden Tienerkamp Breakout 2019 - Available

Meer weten »
€25
25juli
Gastenhuis, Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland
retraites-en-bezinning-olv-ter-nood-heiloo

Gebeds- en Bezinningsdag OLV ter Nood: Rust even wat uit op een stille plaats

Op donderdag 25 juli is het thema: Rust even wat uit op een stille plaats: Ook Jezus nodigt zijn leerlingen uit om mee te gaan naar een stille plaats, gaan wij mee? Op het diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood bieden wij u een maandelijkse gebeds- en bezinningsdag aan op donderdagen. Een moment om op adem te komen en rust en stilte op u te laten in en doorwerken. Een dag van gebed en inleiding, met onder andere de heilige Mis en aanbidding van het heilig Sacrament en gelegenheid tot een persoonlijk gesprek en het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening, de biecht. De dagen worden geleid en verzorgt door pastoor Anton Overmars, priester van het Heiligdom. Klik hier voor meerdere info

Find out more »
26juli
heiligen-joachim-anna-olv-ter-nood-heiloo

Heiligen Joachim en Anna van Jeruzalem, ouders van de Maagd Maria 2019

Gedachtenis van hh. Joachim en Anna, ouders van de Maagd Maria 12:00 H. Mis in de Genadekapel Op deze dag staan wij stil over de rol van de grootouders, opa en oma, in het verspreiding van het geloof. De heiligen Joachim en Anna zijn daarom de patroonheiligen van alle opa's en oma's.

Find out more »
28juli

Liturgisch Muziekfestival Heiloo: Iona en Ierland

Heimwee naar het groene eiland. De schoonheid van de natuur heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de ontwikkeling van deze muziek. Het is de Ierse dichter John O’ Donohue die zegt: “de muziek is een van de mooiste geschenken, die de mens de aarde gaf. In echt grote muziek krijgt het oeroude verlangen van de aarde stem.” Kaartjes zijn te verkrijgen via www.liturgischfestival.nl. Vanaf 16.00 uur is het terrein vrij toegankelijk voor de H.Mis en de processie. De genadekapel is de hele dag toegankelijk.

Find out more »

augustus 2019

03augustus
Bedevaartkapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
priesterzaterdag-olv-ter-nood-heiloo

Eerste Zaterdag Bedevaart augustus 2019: Priesterzaterdag

Maandelijkse gebedsdag voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven in het Heiligdom OLV ter Nood Heiloo Komt u ook bidden voor roepingen? 11.30 uur Biechtgelegenheid/Rozenkrans 12.00 uur H.Mis 14.15 uur Stille aanbidding 15.00 uur Lof N.B. TREIN/Bus: er rijdt een speciale bus vanaf Station Castricum V. 11.10 u. naar de Kapel. Terug: Bus vertrekt vanaf Kapel om 16.00 u. Informatie : 072-5053101 of 072-5051288

Find out more »
04augustus
Genadekapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
gezongen-gregoriaanse-vespers-olvternood-heiloo

Gezongen Gregoriaanse Vespers augustus 2019

Gezongen Gregoriaanse Vespers: elke 1e Zondag van de maand om 16.00 uur door het Schola Cantorum Kennemerland in de Genadekapel.

Find out more »
06augustus
Genadekapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
gedaanteverandering-van-de-heer-olvternood-heiloo

Gedaante Verandering van de Heer (Feest) 2019

Dinsdag 6 augustus 2019 vieren we het feest van de Gedaanteverandering van de Heer. 12:00 H. Mis in de Genadekapel

Find out more »
15augustus
Bedevaartkapel, Kapellaan 144
Heiloo, Nederland
maria-ten-hemel-opneming-olv-ter-nood-heiloo

Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming 15 augustus 2019

Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. U bent van harte uitgenodigd om dit bijzonder feest samen te vieren in het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo. Op deze dag viert de Kerk het hoogfeest van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria, Moeder van onze God en Heer Jezus Christus, die na voleinding van haar aardse levensloop met lichaam en ziel werd opgenomen in de hemelse heerlijkheid. Dit geloofsgegeven van de Kerk, dat uit de traditie werd overgenomen, werd op plechtige wijze gedefinieerd door paus Pius XII. Programma 11:30 Rozenkransgebed 12:00 Eucharistieviering, hoogdcelebrant Mgr. T.C.M. Hoogenboom (hulpbisschop Aartsbisdom Utrecht) 13.15 Lunch in het Oesdom (lunchpakket zelf meenemen) 14:00 Lezing over Maria Tenhemelopneming door Pater Gerard Wijers sss 14:45 Lof en processie naar de put.

Find out more »
+ Exporteer Evenementen