Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gebeds- en Bezinningsdag OLV ter Nood: Onze Lieve Vrouw van Smarten

Daags na het feest van Kruisverheffing viert de kerk op 15 september de gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van Smarten. Moeder Maria volgt haar Zoon waar Hij ook gaat en wat Hij ook doet. Zij staat onder het kruis als Jezus daar te sterven hangt,  haar hart wordt doorboord door een zwaard van smart. Als Hij gestorven is ontvangt zij het lichaam van Jezus in haar schoot als de piëta. Maria weet wat het is om een kind te verliezen, haar hart is vol van smart. Is Moeder Maria daarom zo in staat onze smart en pijn te begrijpen en te verlichten?

Op het diocesaan heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood bieden wij u een maandelijkse gebeds- en bezinningsdag aan op donderdagen. Een moment om op adem te komen en rust en stilte op u te laten in en doorwerken. Een dag van gebed en inleiding, met onder andere de heilige Mis en aanbidding van het heilig Sacrament en gelegenheid tot een persoonlijk gesprek en het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening, de biecht.

De dagen worden geleid en verzorgt door pastoor Anton Overmars, priester van het Heiligdom.

Om aan deze dag of dagen te kunnen deelnemen dient u zich aan te melden, vanaf 10 u tot rond 17 uur. Wij vragen een vergoeding inclusief de maaltijd van € 25,00. Als dit voor u bezwaarlijk is betaal dan naar draagkracht. Kunt u meer bijdragen graag. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@olvternood.nl of telefonisch 072-5051288.

Date

16 september

Time

10:00 - 17:00

Cost

€25
Event Tags

Location

Gastenhuis
Hoogeweg 65
Heiloo, Nederland

Organisator

Pastoor Anton Overmars

Delen