Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
olv-ter-nood-25-maart-maria-boodschap

Bijeenkomsten Samen in Stilte

Monniken in de Orde van de Kartuizers, die het grootste gedeelte van de dag in gebed doorbrengen, hebben doorgaans zo’n zeven jaar nodig om tot stilte te komen. Het is dus niet vreemd dat het voor de gemiddelde westerse, wereldse mens niet makkelijk is om vanuit het jachtige, dagelijkse leven over te schakelen naar innerlijke stilte. Voor langere tijd in stilte verblijven is voor veel mensen niet eenvoudig. De meesten van ons kunnen het Onze Vader en het Weesgegroet of de Rozenkrans bidden. Maar hoe kun je nou voorbij de woorden in een diepere stilte komen? In het Nieuwe Testament lezen we keer op keer dat Jezus zich terugtrok om te bidden en met Zijn Vader te spreken. De traditie van de Christelijke mystiek geeft ons vele handvatten die ons kunnen helpen om stil te worden, zodat we in die stilte thuis kunnen komen bij God.

In vijf maandelijkse bijeenkomsten zullen we samen een aantal manieren van bidden verkennen. De bedoeling is vooral om te ervaren wat de verschillende vormen van bidden of mediteren voor u persoonlijk kunnen betekenen. U bent van harte welkom!

 

De bijeenkomsten zullen worden gegeven door Elize Timmermans-Bleeker, lid van de Derde Orde van de Religieuze Familie van het Mensgeworden Woord, en plaatsvinden in het Gastenhuis van het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65 in Heiloo.

 

Start woensdag 17 november om 19.30 uur.

Verdere data:

Woensdag 12 januari  Zaterdag 15 januari 15 – 17 uur in de Engelenzaal in het Gastenhuis

Woensdag 16 februari

Woensdag 16 maart

Woensdag 06 april

 

Opgeven bij het secretariaat:

info@olvternood.nl of 072-5051288

 

Date

15 januari

Time

15:00 - 17:00
Event Tags
, ,

Location

Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood
Kapellaan 144
Heiloo, Nederland

Organisator

Rector Jeroen de Wit
E-mail:
rector@olvternood.nl

Delen