Gastenhuis/Conferentiecentrum

U bent van harte welkom om met een groep of individueel te verblijven in ons Gastenhuis/Conferentiecentrum Onze Lieve Vrouw ter Nood. Het voormalig Julianaklooster beschikt over ruimten voor kleine en grote groepen en we kunnen u desgewenst voorzien van een uitstekende maaltijd. Alle kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Gastenkamer

Het Gastenhuis/Conferentiecentrum aan de Hoogeweg 65 maakt deel uit van de bedevaartplaats. Het is gehuisvest in het voormalig Julianaklooster. Het klooster werd gebouwd in 1932 en is in 2009 volledig gerenoveerd. Het centrum is voorzien van onder meer twee conferentiezalen, 2 spreekkamers, refter, keuken, privékamers, huiskamer, twee grote slaapzalen met stapelbedden, jongerenverblijf, filmzaal en een prachtige kloosterkapel. Het centrum is zo ingericht dat er tegelijkertijd tienergroepen en retraitanten kunnen overnachten. De conferentiezalen, voorzien van audiovisuele apparatuur, lenen zich uitstekend voor lezingen. In de refter kan een maaltijd gebruikt worden door maximaal 60 personen. Alle ruimten zijn per lift bereikbaar.

In het Gastenhuis bevinden zich dertien serene privékamers, waaronder een kamer voor lichamelijk gehandicapten. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair. Acht van de dertien kamers kunnen als tweepersoonskamers worden ingericht. Deze gastenverblijven bieden mogelijkheden om privé, maar ook in groepsverband retraites te houden. Retraitanten, gasten en groepen kunnen een eigen programma volgen of zich aansluiten bij het weekprogramma (zie laatste bladzijde). Voor priesters die gebruik maken van de retraitekamers is er de mogelijkheid privé de Heilige Mis te lezen in de kloosterkapel.

Slaapzaal jongeren OLV ter Nood Heiloo

¬ terug naar boven


Gebruiksmogelijkheden


De Engelenzaal (grootste conferentieruimte) heeft een vaste opstelling voor 40 personen en heeft een capaciteit tot 100 personen (college-opstelling). De Engelenzaal kijkt uit op de kloostertuin en geeft daar toegang toe middels twee serres die op mooie dagen geheel geopend kunnen worden, zodat tuin en zaal in elkaar overlopen. De Engelenzaal tuinzaal beschikt over audio- en presentatieapparatuur die u vrij kunt gebruiken.

De Lourdeszaal (kleine conferentieruimte) heeft een vaste opstelling voor 16 personen die uitgebreid kan worden naar 25. De ruimte beschikt over audio- en presentatieapparatuur die u vrij kunt gebruiken.

Naast de conferentieruimtes heeft het centrum de beschikking over een ruime kamer voor groepsoverleg, de Banneuxkamer, geschikt voor maximaal 12 personen. Goed te gebruiken voor een kleine groep, als cursusruimte of als bijruimte voor een deelgroep.

Het complex heeft een inpandig restaurant, de refter, dat geschikt is voor 60 personen. Hier kunnen op reservering eenvoudige en meer uitgebreide maaltijden geserveerd worden. De refter is eventueel ook te gebruiken als extra groepsruimte.

Eetzaal OLV ter Nood Heiloo

¬ terug naar boven


Jongerenverblijf/slaapzalen


Onder tieners verstaan wij groepen tot 25 van jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die onder begeleiding van volwassenen een of meerdere dagen in het Gastenhuis willen zijn. Onder jongeren verstaan wij groepen van mannen en vrouwen van tenminste 18 jaar tot 35 jaar, al of niet met begeleiding. De slaapzalen bieden een prima comfort: stapelbedden met goede matrassen en moderne douche- en toiletruimten. De zolder is ingericht met banken, tafels en stoelen, zitzakken en spellen: geschikt om te chillen en actief te werken.

¬ terug naar boven


Groepen


U bent van harte welkom om met een groep een dag door te brengen in het Missionair Centrum Gastenhuis. Het voormalig Julianaklooster beschikt over de nodige ruimten voor kleine en grote groepen en we kunnen u desgewenst voorzien van een uitstekende maaltijd.

Wij heten u en uw groep altijd persoonlijk welkom. De rector is beschikbaar om een korte introductie te geven over het Heiligdom en de mensen die er wonen en werken. Onze doelstelling is immers om u niet zomaar een kale ruimte te presenteren, maar gastvrijheid met een hart en een gezicht te verlenen. U bent vrij om uw eigen dagprogramma samen te stellen.

U mag van ons verwachten dat wij u open en met respect tegemoet treden en wij verwachten hetzelfde van u. Wij zijn een katholieke en religieuze instelling. Wij stellen ons voor dat uw bijeenkomst of activiteit een persoonsvormend, bezinnend of geloofsverdiepend oogmerk heeft. Om het anders te zeggen: wij denken dat wij het meeste voor u kunnen betekenen als uw programma zich richt op waarden en bezieling. Als functionele vergaderlocatie zijn wij niet geschikt. Expliciete geloofs- of levensbeschouwelijke programma's die in tegenspraak zijn met onze katholieke identiteit vinden wij niet gepast.

¬ terug naar boven


Huisregels


Ontvangsttijden:

Algemene huisregels:

¬ terug naar boven


Op deze pagina


¬  Het Missionair Centrum

¬  Gebruiksmogelijkheden

¬  Jongerenverblijf/slaapzalen

¬  Groepen

¬  Huisregels

Meer informatie via het secretariaat:


Diocesaan Heiligdom
Onze Lieve Vrouw ter Nood
Hoogeweg 65
1851 PJ Heiloo
E-mailadres:

Het secretariaat is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9:00 en 15:00 en bereikbaar onder telefoonnummer 072-5051288.

Rekeningnummers


Gironummer Diocesaan Heiligdom: IBAN NL25INGB0000672168 - BIC INGBNL2A

Banknummer Diocesaan Heiligdom: IBAN NL42RABO0120502399 - BIC RABONL2U