Overzicht retraites OLV ter Nood


Het Cursilloweekend - 25 tot 28 mei 2017

Cursillo Nederland biedt in het weekend van 25 tot 28 mei 2017 een driedaags cursillo aan in Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Bij het weekend hoort een terugkomdag, die in overleg wordt gepland.

Wat doen we in die dagen? Wat gebeurt er? Wat beleef ik?
Een team van leken en een of meer priester(s) leiden het weekend. Zij leiden thema's in, maar getuigen ook van hetgeen hen inspireert.
De inleidingen en groepsgesprekken wisselen elkaar af.
Het zijn gevarieerde intensieve dagen met thema's als: Wie ben ik? Hoe sta in in het leven? Wie is Christus voor mij? Wat betekent Hij voor mij? Als christen leven in deze wereld. Welke obstakels kom ik tegen? Maar ook thema's als "Zin en betekenis van de vieringen en de sacramenten. De betekenis van de Kerk voor ons en de betekenis van onszelf in Kerk en maatschappij".
De theologie komt niet te kort, maar het gaat om het wezenlijke van het geloof, namelijk de relatie met Jezus Christus, en dus met God en de mensen, in je leven te ervaren. Er is voldoende gelegenheid met elkaar of met iemand van het team van gedachten te wisselen over allerlei vragen of onderwerpen, die de Kerk of het geloof betreffen. Tevens is er ruimte voor vieringen, zang en gebed en voor momenten van stilte en persoonlijke gesprekken.
Aanmelden kan via:
de mail: info@cursillo.nl
telefonisch: 0164-673976 of 030-2942985
per brief: Kastanjelaan 4, 4641 EX Ossendrecht
Vermeld bij uw aanmelding de volgende gegevens:
Naam, voorletters en roepnaam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer/mobiel nummer
 

 

¬ terug naar boven


Op deze pagina


¬  Overzicht retraites OLV ter Nood

Op deze pagina vind u een overzicht van alle retraites die door het Heiligdom worden georganiseerd, gesorteerd op datum. U kunt tevens het programma en inschrijfformulier downloaden. U bent van harte welkom!